Informatie over bestellen en ophalen

U kunt op de volgende manieren herhaalmedicatie bestellen:
– Via onderstaand formulier
– Door etiketten in de brievenbus bij de praktijk te stoppen
– Bestellen via recepten-lijn (0518-700223)

AFLEVERINGSTERMIJN VAN MEDICATIE PER 1 SEPTEMBER A.S. GEWIJZIGD

!! Let op: recepten die op werkdagen vóór 12 uur zijn aangevraagd, liggen 3 werkdagen later voor u klaar !!

Met ingang van 1 september 2020 worden de medicijnen nog maar 2 keer per week door de groothandel aan ons geleverd. Dit betekent voor u als patiënt dat u bij het herhalen van medicatie rekening moet houden met een langere aflevertijd. Reken hierbij op een week vanaf het moment dat u uw herhaalmedicatie bestelt. Voor medicijnen voor acuut gebruik hebben wij medicijnen op voorraad. In noodgevallen kan er ook een spoedbestelling worden geplaatst. Het makkelijkst is om uw vaste medicijnen door ons te laten herhalen, dit is onze “herhaalservice”. U krijgt dan enkele weken voordat u weer nieuwe medicijnen nodig hebt een berichtje dat de medicatie voor u klaar ligt. Maakt u nog geen gebruik van onze herhaalservice en wilt u dit wel regelen, meldt dit dan aan de apothekersassistente.

Als u uw herhaalmedicijnen op het laatste nippertje bestelt, loopt u kans dat wij de medicijnen niet aansluitend kunnen leveren!

Openingstijden

Iedere werkdag tussen 15.30 uur en 16.30 uur kunt u uw medicatie komen ophalen, iedere dinsdag is dit tussen 15.30 uur en 17.30 uur.

Voor het inleveren van nieuwe recepten vanuit het ziekenhuis is de apotheek geopend van 8.30-17.00 uur.

Werkwijze apotheek

Recepten die op werkdagen vóór 12.00 uur zijn ingeleverd liggen 3 werkdagen later voor u klaar. Recepten die op werkdagen na 12.00 uur zijn besteld, liggen na 4 werkdagen klaar.

Dit is een verandering ten opzichte van eerder, het heeft te maken met de bestelmethode van de groothandel en de kwaliteitscontroles. 

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de website, brievenbus of receptenlijn.

Recepten die u voor 12.00 uur heeft aangevraagd liggen na 3 werkdagen voor u klaar.

Recepten die na 12.00 uur aangevraagd zijn, liggen na 4 werkdagen voor u klaar.

Tip voor medicatie herhalen: Bestel uw herhaalmedicatie op tijd, namelijk op het moment dat u nog voor 14 dagen voorraad hebt, zodat u geen medicijnen tekort te komt.

INLEVEREN MEDICATIE

Let op!

In verband met het coronavirus vragen wij u om uw medicijnafval op de volgende manier in te leveren:

  • Strips: doe de overgebleven strips in een plastic zak en sluit deze goed af. Lever de zak pas na 24 uur bij ons in. De kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier.
  • Flesjes en tubes: verwijder het etiket voor uw eigen privacy
  • Doe gebruikte naalden altijd in een naaldencontainer. Doe de volle naaldencontainer in een plastic zak en sluit deze goed af. Lever de zak pas na minstens 24 uur bij ons in.

Hierna kunt u de medicatie in deze ton deponeren.

Deze ton staat in het portaal bij de ingang van de praktijk

Spoedrecept en/of recept specialist ziekenhuis

Heeft u een recept gekregen van uw specialist? Graag deze z.s.m. afgeven bij de apotheek tussen 8.30 – 17.00 uur. We beschikken over een voorraad medicijnen voor acuut gebruik.

“Kan het zo mee?”
Vanaf april 2016 kiezen we ervoor om de medicatie zonder papieren zak of plastic
tasje af te leveren. We adviseren u om zelf een tas mee te nemen.

Herhaalmedicatie bestellen

Let op: U ontvangt een email indien uw bestelling goed is ontvangen. Heeft u geen email ontvangen, dan kunt u het beste het formulier nogmaals invullen en kijken of alles juist is ingevuld.